Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онова, за което не искам да мисля

Йенте По̀стюма
Снимка: nl.wikipedia.org

Романът "Онова, за което не искам да мисля" на Йенте По̀стюма в превод на Мария Енчева е издателски проект, финансиран с подкрепата на програма "Творческа Европа" на Европейската комисия.

С разтърсваща нежност и съчувствие, нашумялата нидерландска писателка разказва какво се случва, когато човекът, върху когото сте изградили цялото си съществуване, внезапно си отиде.

Йенте По̀стюма (р. 1974) е нидерландска писателка и журналистка, авторка на разкази и на два романа. Получава награда "Снайдерс" за най-добър къс разказ, а първият ѝ роман "Хора без чар" е номиниран за три литературни награди. Вторият ѝ роман – "Онова, за което не искам да мисля", разкрива една човешка драма по оригинален начин, като прибягва до необичайна пунктуация и до класическия метод на потока на мисълта, и неслучайно е номиниран за наградата на Европейския съюз през 2021 година.

Ефектната корица на българското издание е дело на Капка Кънева.

Литературният наблюдател Гергана Рачева представи в "Артефир" в разговор с Димитрина Кюркчиева романа "Онова, за което не искам да мисля" на Йенте По̀стюма.

Снимка – nl.wikipedia.org и изд. Колибри

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна