Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 2 декември служители от МВнР започват ефективни стачни действия

Снимка: mfa.bg

В петък - 2 декември - служители от Министерството на външните работи започват ефективни стачни действия, ако не бъдат изпълнени исканията им за увеличаване на заплащането. 

Днес 200 служители на ведомството протестираха един час предупредително и хвърляха жълти стотинки в знак на несъгласие с ниските заплати във ведомството.

Преди заседанието на парламентарната Комисия по външна политика, където в момента изслушват проблемите на стачкуващите, ръководителят на Професионалното обединение на държавните служители от дипломатическата служба Мартин Колев обясни пред "Хоризонт": 

"От петък ефективните стачни действия ще включват преустановяване на работния процес като единствен наш възможен законен натиск да бъдат уважени нашите стачни искания. Стачката е в централно управление на Министерството на външните работи и не засяга задграничните представителства и консулските  служби, имаме готовност при липса на резултати да включим и тях. Към момента имаме подкрепата от над 50% от служителите, така че нашата стачка е законна и тя продължава по обявения план". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна