Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжната прокуратура в Ямбол ще поиска постоянна мярка "задържане под стража" на грузинеца, превозвал нелегални мигранти

Окръжната прокуратура в Ямбол ще поиска да бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража" на 33- годишния грузински гражданин, превозвал нелегални мигранти. При катастрофа, край Елхово, в сряда вечерта, пострадаха 30- годишна бременна жена и 10 – годишно дете. 

Джипът на грузинския гражданин, в който е имало 18 мигранти от Сирия и Ирак, се преобърна край Елхово. След катастрофата в ямболската болница са настанени бременна жена от Ирак и дете от Сирия. Към момента състоянието им е стабилно и няма пряка опасност за живота им. 

На грузинския гражданин са повдигнати обвинения за трафик на хора и неизпълнение на полицейско разпореждане, уточни окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

По обвинението за трафик на мигранти законът предвижда затвор от една до шест години и глоба от 5000 до 20 000 лева. За това, че е попречил на граничните полицаи да му извършат проверка, наказанието е до три години „лишаване от свобода".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени