Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софиянец е управлявал линейка с 14 мигранти, заловени в област Бургас

Старши комисар Калоян Калоянов и прокурор Мария Маркова дават брифинг за журналисти
Снимка: Даниела Костадинова

Четиринадесет (14) нелегални мигранти от Сирия, Тунис и Либия са задържани от бургаската жандармерия край средецкото село Драка, област Бургас. Те са били в частна линейка, оборудвана с медицинска апаратура и синя сигнална лампа.

Шофьорът на линейката – 31-годишен мъж от София е бил облечен като фелдшер, заяви директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов.

Специализираният автомобил, който е с пълно медицинско оборудване, е купен преди месец от автокъща в София от фирма, също регистрирана преди един месец. Шофьорът на линейката е и собственик на фирмата.

Линейката е тръгнала от София до район около Малко Търново, където са качени мигрантите.

Екип на жандармерията спира специализирания автомобил неслучайно, а след оценка за анализ на риска, каза още старши комисар Калоянов.

Срещу шофьорът вече е повдигнато обвинение за трафик на мигранти, заяви административният ръководител на районната прокуратура Мария Маркова. Предстои да му бъде повдигнато и второ обвинение – за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.

По първото обвинение за трафик на мигранти предвиденото наказание е от една до една до шест години затвор, уточни прокурор Маркова.

Това според старши комисар Калоянов това е бил първият курс на линейката за превозване на нелегални имигранти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени