Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът не пусна от ареста един от най- известните фалшификатори у нас

Снимката е от архива на Радио Пловдив

Пловдивският окръжен съд остави в ареста известния фалшификатор на пари и документи Иван Богоев. 56- годишният рецидивист е обвинен за фалшифициране на лични документи и тяхното разпространение и за участие в организирана престъпна група, за което се предвижда затвор от три до десет години.

Задържането на Богоев и другите двама фалшификатори на лични карти, шофьорски книжки и задгранични паспорти бе оповестено вчера. Те са действали от началото на годината в Пловдив и други градове в страната, както и в държави от ЕС. Желаещите, предимно българи, да се снабдят с фалшивите документи плащали по 250 евро за лична карта и шофьорска книжка и по 300 евро за международен паспорт.

Според окръжните магистрати при по- лека мярка за неотклонение има  реална опасност обвиненият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Богоев отдавна е в бизнеса с печатниците за фалшиви пари и документи. Преди 21 години той бе заловен да "произвежда" фалшива валута в сградата на Военната прокуратура и бе осъден на 13 години затвор. 

През 2017-та  бе отново задържан за печатница за фалшиви документи. 

Решението на съда не е окончателно. То може да бъде обжалвано или протестирано на 8-ми декември
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна