Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледните картички от кампанията "Подай ръка – спаси живот" вече са в търговските вериги в Ямбол

Снимка: Даниела Костова

Коледните картички, част от благотворителната кампания на община Ямбол "Подай ръка – спаси живот", вече са в търговските вериги в града. Кампанията се провежда за 15-и път, като през годините са събрани над четвърт милион лева.

Тази година коледните картички струват 2 левa, а средствата, събрани от тяхната продажба, са предназначени за медикаментозно и оперативно лечение на тежко болни деца и млади хора, което не се заплаща от Националната здравноосигурителна каса или други доброволни здравноосигурителни фондове. 

Всеки, който има желание и възможност да помогне, може да остави повече средства в кутиите, в които се събират даренията. Дарения за кампанията се превеждат и по сметката на Община Ямбол.

В основата на традиционната кампания е конкурсът за детска рисунка на тема "Коледа".

Отличените детски творби се отпечатват на коледни картички, които се разпространяват, както в търговските обекти, така и в администрациите.

Тазгодишните победители в конкурса ще бъдат наградени на 5 декември, а с техните творби ще бъдат подредена изложба в културно- информационния център Безистена. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени