Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

След благотворителна инициатива

Центрове за настаняване от семеен тип в Плевен получиха дарения

Снимка: Латинка Светозарова

В Плевен шестте центъра за настаняване на деца от семеен тип получиха дарения. Средствата бяха събрани от благотворителен концерт на два клуба за народни танци - "Северняците" от Плевен и "Еремия" от София.

Повече от 400 танцьори през октомври завладяха плевенчани с танци на централния площад „Възраждане“. С дарените тогава средства – над 7 600 лв. са закупени олекотени завивки, възглавници, телевизори, кухненски робот, спалньо бельо, шалтета. "Ако направиш едно добро, то се връща десетократно", каза Джейлян Демирев, ръководител на клуб "Северняците":

"Плевенчани доказаха, че имат сърца".

"Хората имат нужда от много малко да направят добро, просто някой трябва да ги подтикне. Има безброй неща, които ни разделят, и вярвам, че подобни неща като фолклорът ни трябва да останат чисто и да, това успява да ни събира", заяви Ивайло Георгиев, ръководител на "Еремия".

"Северняците" са твърдо решени благотворителните инициативи да продължат и следващата година.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.