Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът на пътя за Лесово продължава поне още седмица

Снимка: Радио Бургас

Ремонтът на пътя към Граничен пункт Лесово на територията на Ямболска област  ще продължи поне още седмица. По предварителен план дейностите трябваше да приключат до края на ноември. Запазват се трасетата на обходните маршрути.

Неподходящите метеорологични условия налагат дейностите по десеткилометровия участък, който е в ремонт да продължат, уточни директорът на областното пътно управление в Ямбол Галин Костов. Извършва се фрезоване и преасфалтиране на най- компрометираните участъци, изграждат се  банкети и оформят канавките, премахва се и крайпътната растителност в района. Костов посочи:

"След като приключи ремонтът на пътя, ще бъде положена маркировка и чак тогава ще бъде пуснат в експлоатация, без маркировка няма да бъде пуснат, тъй като това е сезонът на мъглите."

Обходният маршрут за тежкотоварните автомобили е през селата Калчево - Стефан Караджово - град Болярово и до Елхово се включват към път 1-7. За леките автомобили маршрутът е през селата Калчево и  Симеоново до разклона за село Тенево.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна