Във Варна се проведе 10-ото издание на кулинарния благотворителен фестивал "Да споделим Никулден", в който участие взеха ученици и студенти по туризъм и кулинарни умения от девет учебни заведения във Варна, Бургас, Добрич и Варненска област, както и професионални готвачи от осем ресторанта.
Събраните средства ще бъдат предоставени на Дома за стари хора "Гергана".
Наградата на варненските журналисти получиха готвачите от Колежа по туризъм.
Христо Панчев, който е във втори курс, сподели пред БНР каква е рецептата за пълнения шаран:
"Тази година го напълнихме с кисело зеле, орехи и с манатарки мариновани и мислим, че стана много добре. Пече се около два часа и половина на 160 градуса. Рибата по принцип се консумира с бяло вино, но според сезона с червено вино и кисело зеле ще се получи добре".