Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Благотворителен кулинарен фестивал "Да споделим Никулден" във Варна

Снимката е илюстративна, архив.
Снимка: БГНЕС

Във Варна се проведе 10-ото издание на кулинарния благотворителен фестивал "Да споделим Никулден", в който участие взеха ученици и студенти по туризъм и кулинарни умения от девет учебни заведения във Варна, Бургас, Добрич и Варненска област, както и професионални готвачи от осем ресторанта.

Събраните средства ще бъдат предоставени на Дома за стари хора "Гергана".

Наградата на варненските журналисти получиха готвачите от Колежа по туризъм.

Христо Панчев, който е във втори курс, сподели пред БНР каква е рецептата за пълнения шаран:

"Тази година го напълнихме с кисело зеле, орехи и с манатарки мариновани и мислим, че стана много добре. Пече се около два часа и половина на 160 градуса. Рибата по принцип се консумира с бяло вино, но според сезона с червено вино и кисело зеле ще се получи добре".


БНР подкасти:

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.