Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победи за Норвегия и Франция за СК в биатлона

Йоханес Тингнес Бьо
Снимка: БГНЕС

Звездата на националния отбор на Норвегия Йоханес Тингнес Бьо спечели преследването на 12.5 километра при мъжете от Световната купа по биатлон във финландския зимен център Контиолахти.

29-годишният Бьо измина трасето за 32:44.4 минути с три грешки в четирите стрелби. За него това е втори успех за сезона, след като вчера триумфира в спринт в Контиолахти, както и 57-и в кариерата му за Световната купа.

"Първата чиста стрелба беше перфектна. За втората отделих малко повече време и все пак успях да стрелям чисто. След това състезанието в снега започна да става все по-трудно. Опитах се да намеря правилната скорост на стрелбището. След това пропуснах три изстрела и накрая беше трудно", коментира норвежецът.

Неговият сънародник Стурла Лагрейд финишира втори с пасив от 19.2 секунди с две пропуснати мишени, а трети е Емилиен Жаклен (Франция) на 47.3 секунди също с две грешки.

Себастиан Самуелсон от Швеция остана четвърти за втори пореден ден с пасив от 1:12.7 минути и два сгрешени изстрела.

Само един българин участва в надпреварата - Благой Тодев, който се нареди на 57-о място на 6:03.1 минути с четири пропуска в четирите стрелби.

В класирането за Световната купа след три старта води Йоханес Тингес Бьо с 209 точки, пред Лагрейд със 190 точки и Ромас Реес (Германия) със 155 точки. Владимир Илиев заема 38-о място с 19 точки.

Французойката Жулия Симон спечели преследването на 10 километра за жени от Световната купа по биатлон в Контиолахти (Финландия), което се проведе при силен снеговалеж.

Симон повали всички 20 мишени и измина трасето за 31:13.0 минути. За нея това е първи успех за сезона и пети в кариерата.

Италианката Доротея Вирер остана втора също без грешка в стрелбата, но с пасив от 11.9 секунди.

Елвира Йоберг от Швеция се нареди на трета позиция с изоставане от 21.7 секунди, а Лиза Витоци (Италия) е четвърта с пасив от 26.3 секунди. Двете пропуснаха по една мишена.

Българката Милена Тодорова се класира на 41-о място, Тя направи четири грешки в стрелбата и остана на 4:03.5 минути след победителката.

В генералното класиране за Световната купа начело е Лиза Витоци със 185 точки, пред Жулия Симон със 160 и Хана Йоберг (Швеция) със 140 точки.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна