Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верижна катастрофа на Околовръстното в София, има пострадали

Снимка: ФБ/Надежда Дойчева

Временно е ограничено движението по Околовръстния път на София от пътен възел „Бояна“ до бул. „Симеоновско шосе“ заради верижна катастрофа, съобщиха от МВР.

Сигналът за пътен инцидент на Околовръстен път е подаден тази сутрин към 8,45 час. По първоначални данни верижната катастрофа е възникнала между 10 леки и два товарни автомобила, трима пострадали са транспортирани за преглед в болнично заведение. Работата по изясняване на причините за инцидента продължава.

До приключване на огледа на място и разчистване на пътното платно е въведено временно ограничение на движението по Околовръстния път от пътен възел „Бояна“ до бул. „Симеоновско шосе“.

При катастрофата са пострадали петима души. Двама от тях са настанени в "Пирогов", един в болница "Св. Анна", съобщи за "Хоризонт" говорителят на Центъра за спешна помощ Катя Сунгарска.

52- годишният шофьор на камион е с фрактура на крака и контузия на таза. С контузия е и жена на 42 години, управлявала лека кола. Също с контузия на главата е и мъж на 37. Други двама пострадали - 53-годишна жена и 22-годишен мъж са отказали хоспитализация.

Временно е затворено движението на автомобили по СОП- Южната дъга в отсечката от пътен възел "Бояна" до пътен възел "Симеоновско шосе", посока "Симеоновско шосе".

Гражданите могат да използват алтернативи за придвижване като бул. "България" и бул. "Черни връх", посочват от Столичната община.


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!