Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антония Арабаджиева: Ще продължим да подпомагаме определени семейства в Каравелово с благотворителна акция по Коледа

Тази вечер в Стара Загора ще бъде връчена наградата „Добрия самарянин“. Една от номинациите за нея получи Антония Арабаджиева, организирала благотворителни акции за пострадалите от наводненията в карловското село Каравелово. Тя е част от доброволческия отряд от Стара Загора, помагал с труд, хранителни продукти и лекарства на най-силно засегнатите от наводненията в селото.

„От ранна детска възраст участвам във всякакви хуманни каузи. Основоположно за доброволчеството и посяването на добро е семейството, а след това и обществото“, споделя за себе си Антония Арабаджиева. По думите и обаче след оттеглянето на медиите и политиците от засегнатите райони в карловските села, основните неща, като инфраструктура, които не са зависели от доброволците не са направени. Въпреки това според нея хората са по-спокойни за посрещането на коледните празници, но трябват още действия за подобряване на инфраструктурата и качеството на живот.

Антония Арабаджиева каза още, че колектива, който е номиниран за наградата „Добрия самарянин“ ще направи още една благотворителна акция покрай Коледа, с която ще бъдат подпомогнати определени семейства от възрастни хора в село Каравелово. 


По публикацията работи: Деян Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна