Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията "Не си сам" в Перник е към финала

Снимка: ФБ страницата на инициативата

Към финала си е поредната благотворителна кампания в Перник, организирана от доброволческата инициатива „Не си сам". За Великден с хранителни пакети бяха зарадвани 400 възрастни перничани, сега инициаторите на кампанията са си поставили задачата да стоплят сърцата на нуждаещи се от помощ техни съграждани и за Коледа.

Даренията се събират в почивните дни в открития за целта доброволчески пункт в голям хипермаркет в Перник. Идните събота и неделя са последните дни, в които желаещите ще могат да дарят продукти на място. Дарения пристигат и по куриер. Списъкът на хората, които ще получат коледни пакети, е предоставен със съдействието на кметовете на населени места.

„Кампанията „Не си сам” се наложи като разпознаваема доброволческа инициатива за град Перник и селата в общината. Вече три последователни съботи и недели събираме хранителни дарения в нашия пункт. Имаме задоволителен брой продукти, които получихме от съгражданите ни, а и не само. Хора които преминават през града също проявяват интерес. Радостно е, че имаме и доста доброволци, но сме отворени и към нови желаещи да се включат към екипа ни”, каза един от инициаторите Филип Стоянов.

Инициаторите на кампанията, сред коитое и актрисата Луиза Григорова- Макариев имат опит в организирането на подобни инициативи. Те са били доброволци и в други градове в страната. В Перник кампанията се провежда за втори пореден път.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна