Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Василев: Видяхме доста добре синхронизиран дует между Борисов и Радев

Асен Василев
Снимка: Ани Петрова

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев заяви, че с последните изявления на президента Румен Радев синхронът между него и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е станал очевиден:

"В последните 24 часа видяхме един доста добре синхронизиран дует между г-н Борисов и г-н Радев, който не мисля, че изненадва българските граждани. Стана очевидно, нека така да кажем, даже и за слепите".

 На въпрос има ли конкретни доказателства за срещи между Радев и Борисов, Василев отговори:

"Не ходя да им светя".

Асен Василев не вярва, че ГЕРБ ще промени позицията си за промените в Изборния кодекс въпреки изявлението на Бойко Борисов:

 "Честно казано, имайки предвид колко често ГЕРБ си сменят мнението, съм леко скептичен, че това ще се случи. Ако се случи обаче, това ще означава, че последните три седмици парламентът е въртял абсолютно безсмислено едни безкрайни заседания".

ПГ на ПП все още не е получила покана за разговор от номинирания за кандидат-премиер на кабинет с първия мандат проф. Николай Габровски, каза Василев. Той уточни, че нито едно от деветте им условия не е изпълнено, затова подкрепа за кабинет с мандат на ГЕРБ е невъзможна.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна