Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: Книгата е най-хубавият подарък, който можем да направим на своите близки

Илиана Йотова
Снимка: Ани Петрова

Започна 49-ият Софийски международен панаир на книгата. Той се помещава в НДК, където над 150 издателства и щандове предлагат литературни творби на 4 етажа. Организатор е асоциация „Българска книга“.

Това е най-мащабното издание на Панаира след пандемията. То е посветено на кауза „Грамотност“. Мотото е „Четене с разбиране“. До неделя, включително, желаещите могат да се срещнат с автори, преводачи и илюстратори на най-добрите книги.

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри форума.

„Няма по-хубав подарък за Коледа от Софийския панаир на книгата. В изтънелия си духовен живот се нуждаем от побеждаващата сила на книгата – за да търсим утеха, вяра, надежда и онези послания, които ни правят хора и които ни казват, че преди всичко трябва да бъдем добри.

Тези 4 етажа ще бъдат пълни с българска литература. Когато премине през тях, всеки българин няма как да не си тръгне поне с няколко книги. Това е най-хубавият подарък, който можем да направим на своите близки“

На откриването присъстваха също министърът на културата Велислав Минеков и заместник-кметът на София Мирослав Боршош, както и писателите Георги Господинов, Здравка Евтимова, Захари Карабашлиев, Стефан Цанев, Владимир Зарев, Алек Попов.

По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени