Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бизнес форум в Русе на тема "Възстановяване на Украйна - възможности за сътрудничество"

Доходното здание, Русе
Снимка: Община Русе

Бизнес форум на тема "Възстановяване на Украйна - възможности за сътрудничество" ще се проведе днес в Русе.

Целта на събитието е да даде информация за възможностите за възстановяване на Украйна и участието на българския бизнес, както и за плана на Европейския съюз за възстановяване.

Форумът, чиято тема ще е възстановяването на Украйна след края на войната с Русия, се организира от Българо-украинската индустриална камара при Българската търговско-промишлена палата, съвместно с почетното консулство на Украйна в Русе.

Началото на събитието е в 9 ч в зала "Европа" на Доходното здание.

Гости на бизнес срещата ще бъдат посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко, почетният консул на Украйна в Русе Пламен Бобоков, председателите на търговско-промишлените палати на България и Украйна - Цветан Симеонов и Генадий Чижиков и на смесените камари - Лилия Иванова и Иван Плачков.

Програмата на форума включва още поглед върху търговията и логистиката между България и Украйна и свързаните с тях услуги.

Очаква се български компании да споделят своя опит с партньори от Украйна.

В рамките на събитието ще бъде подписан и Меморандум за сътрудничество между Българо-украинската индустриална камара и Украино-българската търговско-промишлена палата.


БНР подкасти:

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.