Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Иновационният форум тази година - с акцент върху дигиталния и зелен преход

Снимка: Интернет страница на форума

Иновациите в подкрепа на дигиталния и зелен преход е темата на тазгодишното издание на 18-тия Иновационен форум, организиран от фондация „Приложни изследвания и комуникации“, под егидата на президента Румен Радев. Форумът оценява иновативният потенциал на българската икономика и награждава иновативни предприятия на годината.

Националният иновационен форум е най-представителната национална иновационна платформа за сътрудничество между фирмите и научните среди, насочена към стимулиране на националната икономика и повишаване конкурентоспособността на българските фирми чрез внедряване на нови технологии, производство на нови изделия и продукти и коопериране с европейски партньори.

Тазгодишното издание ще очертае предизвикателствата и възможностите пред България за постигане на устойчиво развитие, дигитален и зелен преход чрез иновации. Ще бъдат представени изводите и препоръките от доклада "Иновации.бг 2022", който дава ежегодна оценка на иновационния потенциал на българската икономика.

По време на форума ще бъдат отличени и победителите в Националния конкурс „Иновативно предприятие на годината“.

Събитието преминава под егидата и с участието на президента, представители на властта, на бизнеса и научните среди.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.