Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 2400 растения марихуана са открити при акции в селата Равно поле и Томпсън

Двама души са били задържани в с. Томпсън, до Своге, където е открита оранжерия с 900 растения марихуана
Снимка: БГНЕС

Големи количества марихуана са открити от полицията и прокуратурата в двете разбити наркооранжерии в софийското село Равно поле и в с. Томпсън, близо до Своге. При двете операции са задържани общо 6 души.

При операцията на полицията и прокуратурата в Равно поле са открити около 1500 растения марихуана. Те са се намирали в 15 влекача, които са били в заграден паркинг близо до селото. Задържани са 4-ма души, които не са криминално проявени, но са влизали в полезрението на полицията, обясни директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Атанас Илков.

Директорът на ГДБОП Калин Стоянов:

"Става въпрос за много високотехнологично оборудвани помещения за отглеждане на марихуана. По този случай работим от няколко месеца съвместно с колегите от Националната полиция. Взехме решение да пристъпим към реализация. В момент на полагане на грижи за отглежданата продукция са задържани четири лица".

Акцията е започнала рано в днешния ден.

Ето какво допълни окръжният прокурор на София Наталия Николова:

"На място са установени четири лица. Открита е огромна оранжерия, свързана с отглеждане и преработка на наркотични вещества, в заграден паркинг е с около 15 влекача, скачени част от тях един за друг. Вътре са обособени като помещения за отглеждане и сушене на марихуана".

При втората операция в село Томпсън близо до Своге са намерени общо 900 растения марихуана. Там са задържани двама души, като и двамата са криминално проявени.

В Равно поле е открита оранжерия с 1500 растения марихуана. Снимка: МВР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени