Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 250 станаха задържаните при операцията срещу разпространението на наркотици

Една от разкритите оранжерии за производство на наркотични вещества
Снимка: МВР

Престъпна група за трафик на нелегални мигранти е разбита при акцията на МВР, проведена съвместно с Европол, съобщи главният секретар на вътрешното ведомство Петър Тодоров. Той изнесе и данни за продължаващата операция срещу разпространението на наркотици.

Единадесет адреса са били обискирани по време на операцията срещу каналджиите, които бяха заловени рано тази сутрин в различни части на страната. Десет остават задържаните към момента, коментира главен комисар Петър Тодоров.

"Група за трафик на нелегални мигранти. Работата по тази група, която е на едно сравнително средно сравнително високо ниво, продължи повече от 6 месеца. Към момента са задържани 10 лица. Същите са криминално проявени. Извършени са процесуално-следствени действия на 11 адреса".

Петър Тодоров обясни, че повече информация за операцията може да бъде дадена от прокуратурата.

Главният секретар коментира и акцията срещу наркоразпространението, която продължава втори ден на територията на цялата страна. Там задържаните до момента са над 250.

"До момента, около 8 часа сутринта изнасям данни, са задържани 252 лица и са образувани 220 бързи и досъдебни производства. Проверени са стотици адреси, на които се извършват процесуално-следствени действия. Установени са 10 лаборатории и оранжерии за производство на наркотични вещества. Продължава дейността по специализираната полицейска операция, така че ще има допълнителни данни по темата", каза Петър Тодоров.

Акцията срещу наркоразпространението в цялата страна всичко продължава. От вътрешното министерство обявиха, че в следващите дни информацията ще бъде актуализирана.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени