Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на "Възраждане" съпътства конференцията "България в еврозоната"

Протестът на "Възраждане" срещу приемането на еврото в мол "Парадайс" в София, където протича е конференцията "България в еврозоната"

Конференцията "България в еврозоната" е съпътствана от протест, организиран от партия "Възраждане". Активистите не бяха допуснати в залата, а лидерът й Костадин Костадинов коментира:

"На това частно мероприятие има служители на НСО, на полицията, на службите за сигурност и частна охрана. Само армията липсва и тя липсва по една много проста причина – че липсва армия по принцип. Това нормално ли е според вас? Питам като гражданин. Тук на входа има хора, които решават кой ще влезе и кой няма да влезе, така на принципа харесваш ми, не ми харесваш. Искаме да им кажем, че искаме референдум, защото огромното мнозинство от българите не желаят унищожаването на лева. Те изправят държавата на ръба на гражданската война".

Костадин Костадинов и депутати от "Възраждане" бяха допуснати в залата за дискусии, но протестиращите не бяха и останаха отвън под охрана на полицията да изразяват позицията си срещу въвеждане на еврото.

Конференцията е съпътствана и от друга проява. Членове на КНСБ издигат през залата плакати с настояване за по високи доходи след въвеждането на европейската валута у нас.

Протестът на


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени