Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От дневния ред на НС отпадна проектът за програма за компенсиране на битовите клиенти на природен газ

Снимка: Ани Петрова

Народните представители разместиха точките в дневния ред, като включиха като точка втора промените в закона за съдебната власт, а промените в Наказателно-процесуалния кодекс ще бъдат обсъдени веднага след това. От дневния ред с гласовете на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" отпадна проектът, внесен от "Продължаваме промяната", за приемане на програма за компенсиране на битовите клиенти на природен газ с мотива, че в проекта няма разписан финансов механизъм и че в удължителния бюджет са заложени мерки за компенсации.

В началото единодушно Народното събрание гласува със 141 гласа "за" решение на Министерския съвет, с което даде съгласие за увеличаване на капитала на България в Черноморската банка за търговия и развитие. С решението се запазват позициите на страната ни в банковата институция и дава възможност да се възползваме пълноценно от инвестиционната дейност на банката.

Черноморската банка за търговия и развитие е основата преди 30 години от Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна с цел да подпомага икономическото развитие на страните от региона.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени