Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на музикалното магично шоу "Повярвай в невъзможното" в София

Премиерата е на 27 януари вечерта на сцената на Музикалния театър в София
Снимка: musictheatre.bg

Музикално магично шоу с атрактивни и зрелищни илюзии ще има премиера тази вечер на сцената на Музикалния театър в столицата.

С езика на илюзионното изкуство, на музиката и танца музикалното магично шоу „Impossible – Повярвай в невъзможното“ разказва една история, в която като в приказките има и добро, и зло, любов и омраза, но накрая оптимизмът и вярата тържествуват. 

На сцената на Музикалния театър публиката ще стане свидетел на зрелищни илюзии. Сред тях са най-бързите метаморфози и телепортации, жена, която ще полети, разрязване на човек на две и други спиращи дъха номера, изпълнени от младата звезда на българското илюзионно изкуство StarBoy Ayvon.

Снимка: Музикален театърПостановката и режисурата са дело на успешния тандем хореографа Татяна Янева и режисьора Александър Мутафчийски, който стои зад нашумелия спектакъл на театъра – „Оперетно вариете: Подари мечта“.

"Основата наистина са илюзиите, но за да има бляскавост, да има театър, да има сюжетът смисъл, за да докоснем хората, най-естествено участват балетът, участват солистите и то от младите солисти на трупата на Музикалния театър. Направени са прекрасни аранжименти за оркестъра за едни от най-хубавите и най-съвременни популярни хитове. Замисълът наистина е да бъде нещо невиждано, нещо, което не се е случвало досега на нашата сцена", разказа пред БНР Александър Мутафчийски. 

Музиката е доста подчинена на илюзиите, на акценти в илюзията. Не е характерната музика за репертоара на Музикалния театър, посочи още режисьорът.

За реализацията на спектакъла „Impossible – Повярвай в невъзможното“ се използват множество визуални, пиротехнически и дигитални ефекти, 3D мапинг, модерна осветителна техника и авторска музика на композитора Артур Надосян. Модернистичните визии на костюмите, атрактивната хореография и някои от най-известните музикални хитове на 21-ви век са само част от елементите, които изграждат шоуто.

Премиерните дати са тази вечер, утре и в неделя, а следващите – идния петък и уикенд.  

По публикацията работи: Николай Петров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!