Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 700 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж

Снимка: Областна администрация Русе

Над 700 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, съобщават от Пътната агенция.

В област Смолян е ограничено движението на моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета. Ограничено е преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона през проходите Печинско, Рожен, Превала и Троянски.

Сняг вали в района на Смолян и в Северозападна България.

Тази нощ в полицията в Пазарджик са получени сигнали за закъсали товарни автомобили в районите на АМ "Тракия", пътя Пазарджик-Панагюрище и по пътя Батак-Доспат, в района на Картела. В момента обстановката на територията на областта е нормална. Няма затворени пътища и бедстващи хора.

Екипи на областното пътно управление в Пазарджик са разчистили паднала скална маса на пътя за Велинград. Сигнал за свличане на скална маса е получен и за отсечката Панагюрски колони-Златица. Засегнатите участъци са разчистени.

От полицията апелират за повишено внимание при пътуване в родопската част на региона, тъй като на места има заледявания. По пътните отсечки Белово- Юндола и Панагюрски колони има снегонавявания.

От пътната агенция призовават шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост, както и да не предприемат изпреварване на снегопочистващата техника.


По публикацията работи: Николай Петров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени