Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ГЕРБ упрекнаха регионалния министър Иван Шишков, че подвежда жителите на село Каравелово

Николай Нанков
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ упрекнаха регионалния министър Иван Шишков, че подвежда жителите на карловското село Каравелово с обясненията, че процедурите по възстановителните работи могат да бъдат облекчени от парламента, а не от служебния кабинет.

Депутатът от ГЕРБ и бивш регионален министър Николай Нанков обвини Шишков в некомпетентност и обясни, че в законодателството е разписано как общинските власти могат да действат при обявено бедствено положение:

"Проблем няма по отношение на нормативната база. Сега ще ви покажа, това е Закона за защита от бедствия. По наше предложение през 2016 г., при обявено бедствено предложение могат да бъдат предприети необходими мерки - "незабавно извършване на строежи и строителни работи". Този текст от закона винаги дава възможност на държавен, на общински, на публичен орган на момента, при случване на бедствие, когато бъде обявено бедствено положение, да започнат строително-ремонтни дейности без обществена поръчка, без проект - на момента. Не може на "здравата глава да се прехвърлят болните проблеми", създадени от един некомпетентен министър", заяви Николай Нанков.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени