Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болница “Шейново” ще изчака решението на съда по казуса с разменените бебета

АГ болница Шейново
Снимка: АГ болница Шейново

Готово е становището на външния консултант, който трябваше да извърши анализ на претендираното от семействата на разменените бебета обезщетение. Правното становище бе обсъдено от Съвета на директорите във Втора САГБАЛ "Шейново".

Анализът се основава на преглед на близо 600 съдебни дела в областта на медицинските деликти в периода от 2007 г. до 2022 г. За да се осигури всеобхватност е извършена проверка и на други дела (извън медицинските деликти), по които се присъждат обезщетения за неимуществени вреди, изразяващи се в стрес, притеснение, шок от поднесена информация, страдание (без причиняване на физически увреждания).

От името на болница "Шейново" изказваме към двете семейства още веднъж своето уважение, извинение и огромно съжаление за безпрецедентния случай.

Предвид обстоятелството, че подобен казус до момента не е известен, а диапазонът на присъждани обезщетения за неимуществени вреди е широк, Съветът на директорите на Втора САГБАЛ "Шейново" взе решение да довери решението по този случай на съда.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна