Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавният глава Румен Радев удостои столичния "Метрополитен" с почетния знак на президента

Стоян Братоев получава от Румен Радев почетния знак на президента
Снимка: press@president.bg

Държавният глава Румен Радев удостои столичния "Метрополитен" с почетен знак на президента по случай 25 години от началото на експлоатацията на първия участък на подземната железница както и за заслуги за изграждането и развитие на инфраструктурен обект от национално значение. Почетния знак получи директорът на "Метрополитен" проф. Стоян Братоев.

С изграждането на метрото в София България доказа, че има специалисти, които могат да планират, ръководят и строят големи инфраструктурни обекти със стратегическо значение, посочи Радев.

Държавният глава изрази признателност към усилията на всички, които са работили по проектирането и изграждането на метрото, благодарение на което се променя градската среда,  свързаността и качеството на живот в столицата. "Този проект стана възможен, защото през тези 25 г. държавните институции и Столичната община работиха в синхрон, независимо от това коя политическа сила е била на власт", заяви Румен Радев.

Събитието в Централния военен клуб събра хора, допринесли с дейността си за функционирането на метрото от създаването му до днес.

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова отличи проектанти, строители и кадри, работили за изграждането и привеждането му в експлоатация.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени