Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламена Миткова и Тихомир Иванов с титли от националния шампионат в зала

Снимка: BGathletic.com

Световната шампионка за девойки под 20 години в скока на дължина Пламена Миткова (Локомотив) защити националната си титла при жените в зала. Пловдивчанката се наложи на първенството по лека атлетика  в зала “Асикс Арена” с 6.35 метра и добави два сантиметра към най-добрия си резултат за сезона. Миткова направи само три успешни опита в цялото състезание – 6.05 м, 6.28 м и 6.35 м.

Тихомир Иванов (Берое-Ст.Загора) спечели своята девета национална титла в скока на височина в зала. Финалистът от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година се поздрави със златния медал с постижение от 2.23 метра. Плевенчанинът, който в кариерата си има и златен медал от Универсиада, преодоля тази височина от втори опит, а след това направи три фала на 2.26 м.  Преди това Иванов скочи от първи опит височините от 2.04  м до 2.20 м. Сребърния медал в сектора заслужи Габриел Митов (Спринт-Ч.Бряг) с 2.04 м, а бронзът отиде в ръцете на неговия съотборник Янислав Илиев с 1.95 м.

Никол Андонова (СК Костенец) спечели втория си златен медал от националния шампионат след като  се наложи убедително и на 60 метра с препятствия с 8.47 секунди.
По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!