Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медици от УМБАЛ "Св. Иван Рилски" ще протестират срещу оставката на директора им

УМБАЛ болница Св. Иван Рилски
Снимка: rilski.com

Медици от университетската болница "Св. Иван Рилски" ще се съберат на протест пред лечебното заведение срещу подадената от директора д-р Дечо Дечев молба за освобождаване на поста.

Самият д-р Дечев потвърди по-рано пред БТА, че е внесъл такава заради липсата на приемственост в системата и честата смяна на политиката.

Протестът беше обявен от синдиката "Защита" - оттам твърдят, че няма основание д-р Дечев да подава оставка и, ако молбата му бъде приета, медиците ще протестират ежедневно и може да се стигне до искания за оставката на здравния министър и на цялото правителство.

От "Защита" са изпратили писмо, свързано с проблема, до министър Меджидиев и до премиера Гълъб Донев.

В позицията им до медиите се посочва, че Дечо Дечев е един от най-успешните мениджъри на болницата, осигурил финансова стабилност и добри условия и за работещите, и за пациентите.

От синдиката смятат също, че това е опит за натиск срещу директора и болницата, която е "апетитна хапка, за да бъде разграбена и унищожена" и припомнят, че медиците в спешните центрове и заетите в държавни и общински болници все още са в готовност за протести заради неизпълнени от държавата ангажименти. 

По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени