Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Рябков: Решението на САЩ да доставят танкове на Украйна прави мирните преговори безсмислени

Сергей Рябков
Снимка: Николай Кръстев

Решението на Съединените щати да доставят танкове на Украйна прави мирните преговори безсмислени. Това заяви руският-заместник министър на външните работи Сергей Рябков в интервю за РИА "Новости".

По думите на Сергей Рябков при настоящите условия е безсмислено да се разговаря не само с киевските власти, които той нарече “укронацисти”, но и с техните “кукловоди”. Според него Съединените щати са “главният диригент на украинската криза” и имат най-голяма изгода от нея.

Рябков изрази убеждението си, че Вашингтон принуждава съюзниците си да изпращат в Украйна старата си военна техника, за да им натрапи многомилиардни договори за купуването на нови американски оръжия. Той посочи, че Русия е готова да разгледа всички сериозни инициатива за регулирането на украинската криза, но в същото време добави, че такива не са ясно формулирани.

Рябков каза още, че тази седмица ще се срещне лично с новия американски посланик в Москва Лин Трейси, за да получи акредитивните й писма. Той увери, че Русия продължава да изпълнява Договора за стратегическите настъпателни оръжия и обвини Съединените щати за прекъсването на двустранните консултации в рамките на споразумението.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени