Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал (Мадрид) - Барселона е сблъсъкът на полуфиналите за Купата на краля

Реал (Мадрид) - Барселона е сблъсъкът на полуфиналите за Купата на краля
Снимка: БГНЕС

Ел Класико между Реал (Мадрид) и Барселона ще украси полуфиналите на Купата на краля по футбол, чийто жребий ще бъде изтеглен днес. Все още не са ясни датите на мачовете, но първият двубой ще играе в Мадрид на 28 февруари или 1-ви март, а реваншът е в Барселона на 5-и или 6-и април. Има дерби между двата отбора и на 19 март в Ла Лига, като че ще играете три пъти помежду си в рамките на месеца.

Във втория полуфинал ще играят Осасуна и Атлетик Билбао. Финалът на турнира ще се играе на 6 май.

"Това е мач на световно ниво. Играйте вече забравиха за това, което се случи на Суперкупата. Това е исторически съперник. Започваме от нула. Ще бъде хубава битка", коментира след жребия спортният съветник на Барселона Жорди Кройф.

Барселона се наложи над Реал Мадрид с 3:0 във финала за Суперкупата на Испания, който се играе в Рияд, Саудитска Арабия.

"Обратите срещу Виляреал и Атлетико Мадрид не се върнаха към същността. Отдавна не сме печелили купата, това ми беше първият трофей с Реал. На този етап от надпреварата няма фаворити", каза защитникът на Реал Мадрид Дани Карвахал, който също подчерташе на жребия.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!