Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евертън назначи Шон Дайш с договор за две години и половина

Шон Дайш
Снимка: Twitter

Английският футболен клуб Евертън назначи официално Шон Дайш за мениджър с договор за 2.5 години и той ще води "сините" още в мача срещу Арсенал на "Гудисън Парк" на 4 февруари.

От клуба обявиха, че асистент на Дайш ще бъде бившето крило на Нотингам Форест - Иън Уоун. Бившият английски национал Стийв Стоун ще бъде треньор на първия отбор, а Марк Хауърд ще влезе в щаба като анализатор. Всички те работеха с Дайш и при престоя на треньора в Бърнли.

"За мен е чест да оглавя Евертън. Аз и моят щаб сме готови да помогнем на този велик клуб да стъпи на краката си", казва Дайш в интервю за клубния уебсайт.

"Знам колко страстни са феновете на Евертън и колко много те ценят отбора си. Готови сме да работим с всички сили, за да им дадем това, което искат. Ще бъдат нужни пот, нерви и неимоверни усилия, за да успеем да съградим наново основите, върху които Евертън бе стъпил стабилно в много дълъг период от време.

"Искаме хората тук отново да бъдат щастливи. Искаме отново да бъдем единни с феновете и заздравяването на тази връзка трябва да започне на първо време от отбора. Нужен ни е състав, който се бори със зъби и нокти за клубната чест. Чак като постигнем това, отношенията с феновете ще се подобрят рязко, защото те обичат Евертън много силно.

"В този състав също има много качества и наша работа е да ги накараме да изпъкнат. Трябва да надграждаме тактически и технически, за да се чувстват футболистите ни по-освободени по време на мач. Искаме те да играят с усмивки и да печелят".


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна