Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снеговалежи и градушки поразиха района на Анталия, а Босфорът бе затворен заради мъгла

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сняг, студ, виелици и градушки удариха някои райони на Турция, а Босфорът, който свързва Мраморно и Черно море, бе затворен рано днес за движение заради мъгла, съобщават турски медии, цитирани от БТА.

Големите ледени късове са принудили шофьорите да крият автомобилите си в в подземни паркинги. В Истанбул е паднал и обилен снеговалеж, който е причинил задръствания по пътищата.

Компанията, която предоставя фериботни услуги между европейската и азиатската част на Истанбул, съобщи, че е възможно да има отмяна и закъснения на движението на фериботите в Босфора поради мъгла, съобщава в. „Дейли Сабах“.

През изминалата нощ градушка и сняг връхлетяха туристическия окръг Анталия в Южна Турция и за кратко парализираха живота на местните хора, съобщава информационният портал Майнет, цитиран от ТАСС.

Лошото време е изненадало хората в градовете Манавгат и Серик. На шофьорите се е наложило да се приютят в подземни паркинги или под навесите на бензиностанции, за да се скрият от градушка с големината на топка за голф. Заедно с градушката в градовете падна и обилен снеговалеж, който предизвика задръствания по пътищата.


Миналата седмица редица градове в окръг Анталия бяха засегнати от проливни дъждове, които предизвикаха в някои райони кални свлачища, спускащи се от планините.

Дългоочакваният снеговалеж в източния окръг Ван затвори 48 селски пътища, но създаде забавление за мнозина в центъра на окръжния град, съобщава „Дейли Сабах“. Някои търговци направиха снежни човеци пред работното си място заедно с персонала си, а децата, които са в междусрочна ваканция, играеха със снежни топки.

В други райони, като Ерзурум, Ъгдър, Агръ, Карс и Ардахан, снегът, виелиците и студът се отразиха неблагоприятно на ежедневието на хората, пише „Дейли Сабах“. В Ерзурум се появиха заледявания по тротоарите и пътищата, а температурата падна до минус 9 градуса по Целзий.

Снеговалеж и мъгла затрудниха движението по високопланинските пътища в окръг Карс, съобщава още вестникът.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени