Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои от министрите ще останат и в следващия служебен кабинет

Министерският съвет проведе последното си заседание - 1 февруари 2023 г..

След последното си заседание служебните министри отказват да отговарят на въпроса дали ще участват и в следващото правителство, което в петък ще назначи президентът Румен Радев. Пред медиите те твърдят, че все още не знаят отговора на въпроса, въпреки че са били на разговори при държавния глава, но за да отчетат дейността си и да очертаят предизвикателствата в своите сектори. 

Министрите Явор Гечев, Росица Карамфилова и Николай Милков коментираха днес перспективите за участие и в следващия служебен кабинет: 

"Ще видите, аз самият все още нямам информация. Имам и друга работа, в интерес на истината, имам и незавършена. Плюс това, то не е въпрос на желание само, въпрос и на възможности и на този, който в крайна сметка ще бъде поканен от президента. И ако президентът счете, че можем да работим още, сигурно всеки от колегите ще се отзове", каза Гечев.

"В момента все още работя по приоритетите, които бяхме начертали в настоящия служебен кабинет. Оценката на нашата работа? Не зависи от мен. Аз съм начертала приоритети, да ви кажа, за много дълъг период от време, в личен аспект основно. Аз 17-18 години се развивам в сферата на околната среда и водите, така че няма как да нямам приоритети и в тази сфера", отбеляза Карамфилова.  

Външният министър Николай Милков посочи: "Вчера имах среща с него, обясних му какво планира Министерството на външните работи, но нямаме указ, нямаме решение, което да е формално комуникирано". На въпрос би ли останал в кабинета Милков отговори: "Ако президентът прецени така, най-вероятно бих бил готов". 

Външният министър Николай Милков съобщи, че страната ни ще бъде представена на 4 ти февруари събота във Скопие, когато са честванията за Гоце Делчев от вицепремиерът и МВР министър Иван Демерджиев, което е знак, че той запазва поста си и в следващото служебно правителство. По-рано днес въпросът дали запазва поста си отклони и регионалният министър Иван Шишков.  

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени