Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезание вдъхновява студенти и свързва университет и бизнес

Студентското състезание „Рекламна академия“ - тристранен проект на Нов български университет (НБУ), Българската асоциация на рекламодателите (БАР) и Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА), достигна своето десето издание.

„Това е един от блестящите примери за ползотворно сътрудничество между университет и бизнес. Това не просто един образователен проект, който поднася много знания и развива умения, а сцена за среща на цялата комуникационна индустрия. Среща, в която студенти, рекламодатели и агенции работят заедно, опознават се, формират разбирането си за бъдещето на тази индустрия“, каза доц. д-р Кристиян Постаджиян (▼) , заместник-ректор по учебната дейност в НБУ.


Снимка: Златина Петкова

По думите му, за своите 10 сезона „Рекламна академия“ се превърна в притегателно място за студентите, за които рекламата е призвание. Тук студентите влизат в различни роли, забавляват се, развиват таланта си и дават максимума от своите възможности.

„Най-ценното в този формат е вдъхновението, което студентите намират всеки път, благодарение на лектори, ментори, предизвикателства.“

Мотото на инициативата е „Практиката е най-добрият учител“.

За повече подробности чуйте разговора на Катя Василева.

  • „Рекламна академия“ 2023 ще се проведе в рамките на 5 дни – от 13 до 17 февруари, на територията на Нов български университет. Участие ще имат възможност да вземат приблизително 200 студенти, които ще се състезават в 20 отбора. Всеки отбор ще има на разположение за сътрудничество и насоки един ментор рекламодател и двама ментори – представители на комуникационни агенции. През първите девет сезона в ,,Рекламна академия“ са участвали 1701 студенти, а тази година за първи път ще вземат участие и чуждестранни студенти – от Дания, Гърция, Франция и Германия. 

    Практическите сесии
    ще се състоят от 13 февруари до 16 февруари в специализирани зали за екипна работа в НБУ. В практическата част ще имат възможност да участват студенти след първа година на обучение в бакалавърски програми, както и студенти от магистърски програми.
    Презентациите на готовите стратегии, обратната връзка от експертното жури и награждаването ще се състоят в Аулата на НБУ на 16 и 17 февруари. 
По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!