Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мобилните оператори в България са спрели разпространението на руски телевизионни канали

Снимка: БНР архив

Мобилните оператори в България са спрели разпространението на руски телевизионни канали. Това потвърдиха за БНР от национален телеком.

Причината - разширяване на списъка на дружества, създаващи и разпространяващи телевизионно съдържание, за които се налагат ограничителни мерки, влизащи в сила от началото на февруари.

Ето и списък на всички юридически лица, образувания или органи, включени в Приложение XV на Регламент (ЕС) № 833/2014: RT - Russia Today English;  RT - Russia Today UK;  RT - Russia Today Germany;  RT - Russia Today France; RT- Russia Today Spanish;  Sputnik;  Rossiya RTR /  RTR Planeta;  Rossiya 24 / Russia 24;  TV Centre International;  NTV/NTV Mir;  Rossiya 1;  REN TV;  Pervyi Kanal.

Излъчването на руските телевизионни канали "Первъй канал" (Pervyi Kanal) и "НТВ Мир" (NTV Mir) също е временно преустановено, съгласно регламента на ЕС, потвърдиха за БНР от голям мобилен оператор.

И Комисията за регулиране на съобщенията припомня, че регламентът ЕС забранява на операторите излъчването или предоставянето на възможност, улесняването или допринасянето по друг начин на излъчване на каквото и да е съдържание от юридически лица, както и предаване или разпространение чрез какъвто и да е способ като кабел, сателит, телевизия, през интернет, доставчици на интернет услуги, платформи и приложения за споделяне, независимо дали са нови, или вече инсталирани.

Спира се и срокът на действие на всички лицензии или разрешения за телевизионно и радио разпръскване, както и на всички споразумения за пренос  и разпространение. 


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!