Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работи се върху разширена версия на филма „Моралът е доброто“, посветен на Кристиан Таков

Снимка: БНТ

Работи се върху разширена версия на филма „Моралът е доброто“,  посветен  на Кристиан Таков. Това съобщи пред БНР Веселин Диманов, който е сценарист и режисьор на лентата.

„Мислим да удължим малко самата версия, която ще се разпространява и онлайн. Когато темата е толкова актуална и засяга хора, които са действащи в политиката, е трудно да се разпространява в кината. Трябва да бъдем готови до няколко месеца“.

Инвестирали сме една много малка сума за реклама, филмът се разпространява от уста на уста, посочи още режисьорът.

„Премиерата беше на 7 ноември. Лентата успя да обиколи много градове, включително и в чужбина. Имаме над 15 хиляди зрители в Европа. Това го прави един от най-гледаните български документални филми. Хората имат нужда да видят нещо положително е различно“

В България има места, където човек трудно може да стъпи въз основа на нещо, което е създал, ако не се съобразява с местните структури, които в повечето случаи са политически, обясни още Диманов.

„Ние правим благотворителни прожекции, но във Варна и Пловдив са отказали на студентите да организират такава, защото бил политически. Предстои ни да пуснем официални писма до тези институции. В Американския университет в Благоевград лентата беше посрещната възторжено от смесена публика – българи и американци. В Кърджали обаче виждат проблем във филма“.


По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени