Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Извънредна сесия на Общинския съвет иска кметът на Добрич

Община Добрич
Снимка: Община Добрич

Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов иска свикване на извънредна сесия на Общинския съвет. Целта е на нея да бъде учредено еднолично дружество, което да позволи кандидатстването за финансиране на общината за създаването на Индустриален парк в добруджанския град.

На предстоящата извънредна сесия, която ще се проведе на 9 февруари, ще бъдат представени следващите стъпки на местната власт, за да се осигури финансирането на проекта за изграждане на индустриален парк. Чрез учредяването на дружество „Индустриален парк Добрич“ Общината ще може да кандидатства по Програма за публична подкрепа за развитие на индустриални зони, паркове и сходни територии и привличане на инвестиции по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Община Добрич ще има възможност да кандидатства и по Програмата за развитие на регионите 2021-2027 г..

Теренът, на който се предвижда изграждането на индустриалната зона, е с площ от над 424 000 кв.м. и е бивше военно поделение. През 2005 г. Държавата прехвърли правото на собственост на терена на Общината.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.