Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дзен списъци – литературни и житейски

Кое, което не е книга, може да събере текстове от Авъл Гелий, Сей Шонагон, Алфред Дьоблин, Хорхе Луис Борхес, Пиер дьо Бурдей, абат Брантом, Джон Ланчестър, поп Минчо Кънчев, Ролан Барт, Мартина Апостолова, Николай Колев и Стефан Иванов? Не нова "Видрица", а пърформансът "Списъци". 

Може да се види само този сезон и само четири пъти, освен на премиерата, тоест това е "бутиково представление за съзерцание и отмора". Идеята е на Николай Колев, режисурата – на Марион Дърова, драматургията – на Стефан Иванов, а звукът– на Александър Евтимов-Шаманчето. Участват: Мартина Апостолова и Николай Колев. Представлението е подкрепено от Министерство на културата.

Какво да очаквате от тези "Списъци", съставени от литературни парчета и житейски разкази на участниците? Както създателите на пърформанса го определят, това е "дзен представление" и "противоотрова срещу хаоса". Те приканват зрителите да се включат със свои списъци, които могат да бъдат прочетени по време на спектакъла, ако бъдат изпратени на mariond.box@gmail.com

Премиера на 5 февруари от 19.30 часа.

Чуйте Марион Дърова и Мартина Апостолова.

Снимка – Мартина Апостолова

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени