Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Димов: Много сме горди и щастливи от победата

Валентин Димов: Много сме горди и щастливи от победата
Снимка: БФТ

Капитанът на България за Купа „Дейвис" - Валентин Димов, коментира победата над Нова Зеландия. Националните спечелиха победа с 3:1 и постигнаха историческо класиране за Световна група I за Купа „Дейвис". Димов говори от Крайчърч за сайта на Българската федерация по тенис .

„Чувството е невероятно. Страхотна еуфория за всички нас като отбор и всички, които дойдоха да ни подкрепят. Емоциите са изключително силни и сме много горди и щастливи, че играха така и спечелиха тази победа за България!

Не беше леко, но когато е трудно, е по-сладко и го оценяваме още повече. В момента искаме да се насладим на победата. Има време до септември, но със сигурност апетитът идва с победите и смятам, че всички са страшно мотивирани да продължат да побеждават“, заявява Валентин Димов.

Той коментира и трудностите пред българските състезатели: „Разликата в атмосферните условия, часовата разлика, сериозната подкрепа на публиката им и грешките в отсъжданията, които са нормални в тези мачове в полза на домакините. Това е една съвкупност от неща, с които трябва да се пребориш в подобен тип срещи, за да стигнеш до победата. Това е една мечта за всеки спортист“.

Капитанът на България благодари и на родната федерация по тенис за най-добрите условия, които са подсигурени: „Всичко беше перфектно. Искам да благодаря на Стефан Цветков за подкрепата и осигурените ни условия. Имаше българи в Крайчърч, които ни и ни подкрепя и помагаха през цялото време. Отношението на организаторите също беше много добро. Всичко, от което имахме нужда, го имахме и го получихме и резултатите са налице“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!