Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студ скова Родопите, температурите паднаха до -17 градуса

| обновено на 06.02.23 в 06:54

Минус 17 градуса минимална температура е измерена тази сутрин в Пампорово, според информация от Планинската спасителна служба.  Условията за ски в курорта са добри, отворени са 13 писти, снежната покривка  е близо 70 см. Днес е най-студеният ден от началото на зимата, според планинските спасители.

В Смолянско пътищата са проходими при зимни условия, обработват се навсякъде срещу заледявания. Няма затворени проходи. Температурите паднаха до минус 13 на места, каза дежурният в ОПУ - Смолян.

Граждани информираха в социалните мрежи, че мразовитите минус 15 градуса са били измерени днес и в с. Равнища, община Девин. 

До минус 15 градуса падна тази сутрин към 5 часа температурата в Западните Родопи, съобщи за Радио Пловдив дежурният в Областното пътно управление в Пазарджик. Мразовитите температури са измерени в местността Каратепе между Велинград и Сърница, а в местността Картела и на Юндола - минус 12 градуса.

Снежната покривка в Родопите в област Пазарджик е между 30 и 50 см, но в равнинната част на областта няма сняг. Навсякъде пътищата се обработват, защото на места има заледявания, уточни дежурният.

В Пловдивска област навсякъде обстановката е спокойна, пътищата са почти сухи, а на места се обработват срещу заледявания. Температурите са около минус 4 градуса, допълни дежурният в ОПУ - Пловдив. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени