Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БГФИШ: Малко рибари ще могат да се възползват от новата оперативна програма

рибари
Снимка: БГНЕС

Новата оперативна програма по морско дело и рибарство, която ще продължи до 2027 година у нас вече е приета от Европейския съюз. Малко рибари, които са реално заети в този сектор, обаче ще могат да се възползват от програмата. Това мнение изрази в интервю за морското предаване на Радио Варна председателят на Асоциацията на производителите на рибни продукти БГФИШ Йордан Господинов.

„Новата оперативна програма акцентира, не толкова върху риболова, а по-скоро върху аквакултурите. Набляга се също така на развитието на туризма и създаване на нови работни места за рибарите. Като цяло има проблеми и със старата, и с новата оперативна програма по морско дело и рибарство“, коментира още Йордан Господинов.

Той уточни, че само от БГФИШ са дали 47 препоръки и становища, но от Министерството на земеделието не са им обърнали внимание.

Участват ли фирми от сектора в обсъждането и приемането на решенията относно оперативната програма? Какво се случва с рибарските пристанища у нас? Отговори на тези и много други въпроси ще чуете в интервюто с Йордан Господинов.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени