Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото "Семерджиев" продължава с разпит на свидетели

Бившият полицай Мирослав Якимов (вляво) беше разпитан като свидетел по делото срещу Георги Семерджиев
Снимка: БГНЕС

Полицаи, озовали се първи на катастрофата на столичния булевард „Черни връх“, при която миналия юли загинаха две млади жени, бяха поредните свидетели по делото, в което подсъдим е Георги Семерджиев. 

Сред разпитаните беше и приятелят на уволнената от МВР Симона Радева, за която стана ясно, че е помогнала на Семерджиев да се укрие след тежкия инцидент.

Мирослав Якимов е бивш служител на IV РПУ. Уволнен беше, както и Симона Радева заради случая "Семерджиев". 

Бил е дежурен през нощта на катастрофата и затова той и колежката му са пристигнали там.

Пред съда Якимов обясни, че познава бегло подсъдимия, но редовно е миел колата си на автомивката му, имал е връзка с него по "Вайбър" и даже часове преди катастрофата е откарал до автосервиз друг автомобил на Семерджиев.

Отрече да се е сетил, че именно Жоро, както го нарича, е извършител на катастрофата, но от показанията му пред следователите стана ясно обратното.

Съдия Стефан Милен цитира думите му от разпита му ден след катастрофата към Симона Радева: "Жоро май е направил мазало".

Днес Якимов се отрече от първоначалните си показания, но от разпитите на други свидетели стана ясно, че почти веднага след тежкия инцидент, името на Семерджиев е циркулирало сред униформените. 

Част от свидетелите директно казаха, че са чули да се коментира, че това е неговата кола, а други обясниха, че са получили описание да търсят укрилия се извършител, който бил "мъж с гола глава и целият в татуировки", какъвто е и Семерджиев.

Разпитите продължават.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени