Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят Царево-Резово вече е отворен, военни отпушиха устието на р. Велека /ОБНОВЕНА/

Снимката е илюстративна.

С контролиран взрив на пясъчната коса на река Велека,военни от базата в Атия отпушиха устието на река Велека, която заливаше пътят Царево-Ахтопол-Синеморец-Резово. Отсечката вече е отворена, потвърдиха от АПИ.

Областният управител проф. Мария Нейкова разпореди по-рано да се предприемат необходимите действия по навременното отстраняване на наносите и регулиране на движението, така че населението на прилежащите населени места и ползващите пътната инфраструктура да бъдат максимално защитени.

В резултат на падналите валежи и снеготопене на р. Велека водите й заливат третокласния път, който е част от Републиканската пътна мрежа. Двете села Синеморец и Резово, напрактика бяха откъснати за няколко часа от общинския и областен център.

По-рано кметът на Синеморец Костадин Диков каза пред БНР Бургас, че обстановката в селището е спокойна. 

"Ако на някого му се налага да пътува, ще трябва да изчака. Спокойна е обстановката в Синеморец. Нямаме болни хора, за които да се налага идване на линейка", посочи Диков.   

Докато траеха временната организация на движение в отсечката се пропускаха единствено високопроходими автомобили, а леките коли бяха спирани от екип на РУ Царево.

По публикацията работи: Християна Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна