Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изслушване за сечта в Борисовата градина в СОС на фона на протест

Снимка: БГНЕС

Протест в подкрепа на запазването на къпалнята "Мария Луиза" в Борисовата градина се проведе пред сградата на Столичната община. В същото време в Столичния общински съвет (СОС) бяха изслушани кметът Йорданка Фандъкова, кметът на район "Средец" Трайчо Трайков и представител на дружеството "Парк Мария Луиза".

Стана ясно, че няма разрешително за отсечените в района на къпалнята дървета, а представителят на дружеството обяви, че имат намерение къпалнята да бъде възстановена.

Излезлите на протест пред сградата на Столична община са категорични, че банята "Мария Луиза" трябва да бъде запазена:

"Аз съм тук, за да защитя къпалнята. Трябва да е обществена на гражданите. Там се изсичат дървета незаконно. Г-жа Фандъкова да си влезе в ролята и да спре тоя безумен сеч".

И кметът на София Йорданка Фандъкова:

"Подадохме сигнал до СДВР и до прокуратурата. Без никакви колебания възложих да се наложи най-високата санкция, която е по закон, защото в този случай става дума за умишлено погазване на правилата".

По думите на Тодор Тодоров, представител на дружеството "Парк Мария Луиза", къпалнята ще бъде възстановена.

"Възложили сме на фирма, специализирана в премахване на зелена и паднала растителност, да започне разчистването. Ние имаме тепърва още да прочистваме терена, за да можем да си изпълним инвестиционното намерение."

"Изобщо и не си го помисляйте, така да го кажа. Просто да не ви минава през ума" - категоричен бе председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.


По публикацията работи: Николай Петров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!