Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Манолов остава президент на КТ "Подкрепа"

Димитър Манолов
Снимка: БГНЕС

Димитър Манолов остава президент на КТ "Подкрепа" за още един 4 годишен мандат, реши 11-ият Конгрес на синдиката. Вицепрезидент отново е Йоанис Партениотис.

От 578 гласували делегати 563 подкрепиха старото ръководство, 15 са невалидните бюлетини.

През следващите 4 години КТ "Подкрепа" трябва да остане здрав, за да отговори на предизвикателствата, коментира преизбраният президент на синдиката Димитър Манолов:  

"Здрав и боеспособен. Ако може дори да стане още по-здрав и боеспособен, но като минимум не трябва да бъде по-малко, отколкото е сега, защото ни чакат много тежки предизвикателства. Светът около нас, имам предвид тези, които командват света около нас, нямат никакви идеи да ни правят добрини, така, че оттук нататък ние трябва да имаме готовността и силата да отстояваме правата си и желанията си всъщност", каза Манолов.

КТ "Подкрепа" настоява да бъде приет нов Закон, който да уреди правото на стачки в България. Сегашният закон, приет през 1990 година, по думите на Димитър Манолов по-скоро ограничава правата на работниците и забранява провеждането на политическа стачка, липсва и регламентация за национална стачка. 


По публикацията работиха: Георги Николов, Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени