Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Credit Suisse предупреди персонала си за възможни съкращения на работни места при сливането с UBS

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят и главният изпълнителен директор на Credit Suisse предупредиха персонала в понеделник за възможни съкращения на работни места, след като UBS се съгласи на историческа сделка с посредничеството на правителството да поеме закъсалата банка за 3 млрд. франка.

Аксел Леман и Улрих Кьорнер потвърдиха пред служителите на банката по целия свят, че Credit Suisse ще се слее с UBS - ход, който се очаква да извършат до края на 2023 г., съобщава "Файненшъл таймс", визирайки вътрешна кореспонденция.

В отделен документ с често задавани въпроси банката разглежда теми, включително заплащане, бонуси и други промени, включително корекция на бизнес направления и съкращения.

"Ние работим усърдно и със скорост през предстоящия период, за да идентифицираме кои позиции могат да бъдат засегнати“, се посочва в документа.

Междувременно Асоциацията на служителите на швейцарските банки обяви в изявление до Ройтерс, че е "дълбоко шокирана" от новината, че швейцарската банка UBS ще купи изпадналата в затруднения Credit Suisse и призова да не се прибягва до масово съкращение на служители. Информацията за сделката бе съобщена снощи, както и решението на Федералния резерв и още шест централни банки да предприемат нови мерки за подобряване на глобалния достъп до доларова ликвидност.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна