Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендил празнува настъпването на пролетта

Илюстрация: Община Кюстендил

През целия ден на 21 март ще върви програма и различни прояви за празника "Кюстендилска пролет-2023 г." на който организатор е Общината с участието на различни организации, фирми, дружества, състави и формации. Денят е почивен за общинските звена, и неучебен за училищата.

От 11 часа на площад "Велбъжд" ще бъде отслужен водосвет за здравето на кюстендилци, а празничното шествие на площада ще предвождат по традиция новоизбраните девойки "Кюстендилска пролет" - мис "Пролет" Моника Йорданова и подгласничките ѝ, които ще получат символите на града от своите предшественички. Специални гости ще бъдат артистите от ансамбъл "Пирин", които ще представят своя нов спектакъл "През девет планини".

Празникът ще продължи на сцена "Базиликата" в лесопарк "Хисарлъка" от 14 часа. където се очакват да се качат стотици жители на града и гости.

Община покани отново търговци и производители на цветя и декоративна растителност да станат част от цветно изложение по случай празника на града и на изложението базар от 10 до 18 часа на площад "Велбъжд".

Дима Укалска, началник на отдел "Култура" при Общината:

"Ще има какво да се види и да се разнообрази всекидневието в този, надяваме се, слънчев ден".

По публикацията работи: Николай Петров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени