Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевен е домакин на конференция на тема "Европа в България: Общо бъдеще"

Снимка: БТА

Плевен е домакин на регионална конференция на тема „Европа в България: Общо бъдеще“. Инициативата е на БТА с подкрепата на Европейската комисия.

„Конференцията събира на дебат местна власт, неправителствения сектор и експерти в различни области. Елина Кюркчиева, кореспондент на БТА в Плевен, коментира:

"Целта ни е по този начин да покажем как кохезионната политика на Европейския съюз, тоест политиката на сближаване, помага на регионите да преодолеят модела "Европа на две скорости". Днес по време на дискусията ще бъдат обсъдени постигнатите в област Плевен резултати, добрите практики, както и успешно изпълнените проекти от програмния период за 2014 2020 година. Както и ще бъдат представени новостите в политиката на сближаване за периода 2021-2027 година. Целта ни е да покажем на хората на обществеността как тази кохезионна политика помага на региона ни да преодолее предизвикателствата, пред които е изправен чрез повече инвестиции в инфраструктура, достъп до услуги, образование, заетост, социално включване, здравеопазване".


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени