Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Мисия Родина“ или как да превърнем България в просперираща страна

| обновено на 21.03.23 в 12:17
Снимка: facebookМисия-Родина

“Мисия Родина“ е система от 20 принципа, създателите на които твърдят, че ако бъдат приложени, “ще превърнем България в уважавана, просперираща и добра за живеене страна“.

Между поддръжниците и основателите на идеята има хора от бизнеса, от изкуството, спортисти, както и от музикалните среди. Кубрат Пулев например е едно от лицата, поело ангажимент да представя “Мисия Родина“.

Николай Кайджиев е сред инициаторите на проекта. Той е патриот, общественик, бизнесмен и предприемач, а още и собственик на едни от най-големите пекарни в София.

“Тези 20 принципа са мислени, обсъждани, променяни и нагласявани, така че да звучат най-правдоподобно“, казва в той ефира на “Нашият ден“.

По думите му, когато тези принципи се прочетат, няма как да не ни доведат до по-добра среда за живеене. Дори да не бъдат възприемани от всички хора, а само от половината, пак “би било нещо прекрасно“.

Нина Цанева и Николай Кайджиев

Кайджиев посочва още в интервю за БНР, че тези 20 принципа може да не се спазват всичките от всеки един човек. Ако на някой му е трудно или невъзможно да се съобрази с някой от тях, е достатъчно да спазва само половината:

“Ако не можеш да се зарадваш на успеха на свой конкурент например, не е проблем, може да спазваш всички останали принципи. Всеки може да постави българското знаме на мястото, на което работи например, или на което живее. Може също да каже добра дума на някой, който среща – познат или непознат“.

Чуйте пълния разговор в звуковия файл.

Снимки: facebook/Мисия-Родина, БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна