Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима души остават в болница с опасност за живота след масовото сбиване в Казанлък вчера

Един мъж почина след сбиването, 18 са ранените

Сбиването е започнало около 14:00 часа вчера, като са използвали брадви, мотики и колове.
Снимка: БГНЕС

Трима души са настанени с опасност за живота в болницата в Стара Загора след вчерашното масово сбиване в Казанлък, в което един мъж беше убит. Засилено остава и полицейското присъствие в селата Манолово и Тъжа, където живият замесените в побоя 2 ромски фамилии. 
30 души участваха в разигралото се посред бял ден меле в централната част на Казанлък вчера. Причина за него е вражда между два рода.
Заради случая кмета на града Галина Стоянова призова за окомплектоване на състава на полицията: "Дори в Казанлък трябва да има две районни полицейски управления. Едното да отговаря за общините извън Казанлък, и другото - за община Казанлък".

От Областната дирекция на МВР в Стара Загора съобщиха, че предстои среща с кметове на населени места с оглед на недопускане на подобни инциденти.
При вчерашната саморазправа с колове, брадви, чукове и хладно оръжие пострадаха 18 души, един загина, има опасност за живота на още трима - съобщи управителят на Университетската болница в Стара Загора проф. Йовчо Йовчев:
 "Единият, който е в реанимация, другите двама са в неврохирургия. Единият е с черепно-мозъчна травма, в основата на черепа. Има субдорални хематоми, които са диагностицирани. Те се наблюдават. Няма показания в момента за спешна неврохирургична интервенция, но остават високо рискови".
Нито един от ранените, настанени в Старозагорското лечебно заведение, няма здравни осигуровки. Разходите по лечението засега са за сметка на болницата.
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени